FOTO: Cel mai MARE turneu de BASCHET din județ, Cupa Moldova, la HUȘI!

În perioada 6-7 februarie a avut loc prima ediție a Cupei Moldova din 2017 la baschet, competiție care se desfășoară în mai multe județe din țară sub egida Asociațiilor Județene de Baschet și a Federației Române de Baschet. Meciurile au avut parte de arbitraj a Federației Române de Baschet, au avut parte și de oficiali la masă (cei care țin foaia de joc, scorul, greșelile personale, etc.).

Au participat aproape 200 de copii, pe mai multe categorii de vârstă, începând de la 2000 până la 2006, fete și băieți, fiind cel mai mare turneu din județ. La competiție s-au prezentat CSM Huși, Soniks Bârlad, BC Stars Iași și Stomart Iași. Turneul s-a întins pe 2 zile, cu un efectiv de 16 meciuri, în fiecare zi de la ora 9:00 până la ora 16:00.

cehan-1”Au fost și înfrângeri și victorii, dar cu un plus foarte mare la capitolul experiență, iar pe viitor ne propunem să menținem nivelul competițional și de performanță și de ce nu, să-l depășim. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest turneu, în speță, Primăria Huși, prin punerea la dispoziție a sălii de sport și administratorilor sălii. De asemenea, aș mai dori să mulțumesc antrenorilor cluburilor care au binevoit să vină în Huși, oficialilor și nu în ultimul rând copiilor pentru dăruire și ambiție. Mulțumesc și părinților, împreună cu care facem posibilă această dezvoltare a copilului la nivel fizic și psihic.

Aceasta competiție a fost cea mai mare competiție de baschet din județ și suntem mândri că am reușit să ducem la bun sfârșit acest turneu. În viitorul apropiat imi propun ca impreuna cu colegii care desfășoară activitatea de baschet în județul nostru (Bârlad, Vaslui, Negrești) să punem bazele la Asociația Județeană de Baschet și să formăm campionate tip turneu în fiecare dintre orașele acestui județ începând cu anul școlar 2017-2018 sub egida instituțiilor abilitate, instituțiilor și federațiilor de profil.” a declarat președintele CSM Huși, Mihai Cehan.

Via: Husi pe surse