CSM Huși: educație prin sport la centrul Morinello din Huși

În ziua de vineri, 28 octombrie, CSM Huși, prin reprezentanții săi, a desfășurat o acțiune de promovare a sportului, împreună cu copiii de la Centrul Morinello. Pe terenul de sport al centrului, s-au desfășurat tot felul de jocuri sportive, exerciții legate de postura corectă a coloanei, gimnastică de bază, exerciții de specialitate, dar și exerciții de prevenire a accidentărilor. Toate acestea au avut loc sub îndrumarea instructorilor și antrenorilor specializați de la CSM Huși.

”Am avut parte de o activitate binevenită pentru copiii centrului de zi „Preasfânta Inima a lui Isus”, al Surorilor don Morinello, în cadrul căreia copiii au putut beneficia de o experiența inedita, prin bunîvoința domnilor antrenori. Această întalnire a permis copiilor să experimenteze o stare de bine atât fizic cât și emoțional. Ei au învățat despre beneficiile activității sportive dar și pașii pe care trebuie să îi facă înainte de activitatea propriu-zisă. Pe plan social, jocul a permis copiilor să interacționeze între ei și să lucreze în echipa. Am apreciat disponibilitatea și generozitatea antrenorilor și mulțumim pentru acest moment placut pentru toți. Sperăm să mai avem ocazia de a mai lua parte la astfel de activități.” a declarat Sora Maria Luisa, educator al centrului, pentru husipesurse.ro

cehan-1”Mă bucur de faptul că cei de la Centrul Morinello au acceptat propunerea noastră de a face periodic astfel de activități, deoarece noi, ca și club dorim să ne implicăm cât mai mult în viața sportivă a orașului Huși. Consider că la ora actuală sportul reprezintă una din problemele esențiale, dacă nu cea mai importantă, în ceea ce privește dezvoltarea atât pe partea fizică, cât și pe partea psihică a noilor generații. Dorim să încurajăm educația fizică în toate formele ei, mișcare (de exemplu: aerobic) și sport (exemplu: baschet, fotbal, volei, etc). Consider faptul că noi, cei care facem activități sportive la nivelul orașului Huși suntem datori să implementăm astfel de programe sau proiecte. În încheiere, doresc să subliniez faptul că sportul în sistem organizat înseamnă mai mult decât mișcare, înseamnă dezvoltarea personală individuală a fiecarui copil, mai concret, educație prin sport” a declarat Președintele CSM Huși, Mihai Cehan.

 

 

™ ™

e

½

– –

@

D

h

2

p

Ä

è

v

"

 

T

rsz_p_20161028_113331

Via: Husi pe surse