PERFORMANTA DEOSEBITA PENTRU TREI HUSENI – CLUB SPORTIV MUNICIPAL HUSI

Centrul Bacăului a fost împânzit de terenuri de baschet si asta pentru că sâmbătă și duminică, 15-16 iulie, a avut loc cea de-a VII-a ediție a Bacău Streetball Challange, cel mai puternic turneu de baschet 3X3 din estul țării.

La eveniment au participat 68 de echipe din toată țara însumând 272 de jucători care au participat la mai multe categorii. Pe lângă categoriile consacrate, Open, Open Mixt – categorie unică în România, Open -18 masculin și feminin, Open +18 masculin și feminin, și +35 de ani, organizatorii au introdus în premieră categoria „baby basket” prin care își doresc să încurajeze acest joc în rândul copiilor. Bacău Streetball Challange a avut și două premii consistente, unul de 2000 de lei pentru categoria Open M +18 și un premiu de 1000 de euro la Slam Dunk.

Competitia in cadrul concursurilor de streetball 3 la 3 a fost una acerba, toate echipele calificate in sferturi avand sanse reale de a urca pe podium. Intr-un final campionii au fost echipa ”THE VIKINGS” din care au facut parte 3 huseni: Barbu Razvan Emilian, Genes Octavian si Copciag Andrei.

„Ţin minte de când eram mic că nu ştiam că există un sport care să mă atragă atât de mult, până în luna ianuarie a anului 2011, în care, sfătuit de câțiva prieteni, am început să descopăr o activitate care nu credeam că o să dureze foarte mult: baschetul. Desigur, fiind şi iarnă şi neştiind ce să fac pentru început aveam nevoie de un loc unde să învăț tot ce ținea de acest sport şi de un antrenor care să mă învețe; astfel am început să frecventez antrenamentele Clubului Municipal Huşi (oraş din care şi fac parte), îndrumat de antrenorul Mihai Cehan. Până atunci, ca orice lucru nou, pentru un copil de 11 ani este interesant până la un moment dat când se plictisește de acel ceva şi renunță la el. Ei bine, nu şi de data asta, nu şi în cazul acesta. Mă numesc Copciag Andrei, am 17 ani şi practic baschetul de la 11 ani şi în toți acești ani nici nu m-am gândit vreodată că aş putea renunța sau ca m-aş putea plictisi de acesta.

Acum, desi fiind într-un mediu care îmi limitează tinderea spre mareția baschetului continui sa particip doar la competiții(fie şcolare, fie de 3 la 3) asta fiind din pasiune pentru baschet. Atunci când practic acest joc simt ca nu mai am nevoie de nimic, nici de apă, nici de mâncare, de nimic. Doar eu, mingea şi coşul. Multitudinea de competiții la care am participat mi-au demonstrat ca nu am stat degeaba în toți acesti ani de zile, reuşitele fiind pe măsură şi demonstrându-le tuturor că şi dintr-un oraş mic poți juca bine baschet dacă ai voința să te antrenezi din greu şi de asemenea daca ai un antrenor pe măsură. Din fericire eu am dispus de toate acestea. Pe viitor mi-aş dori să am un club de baschet într-un oraş nu foarte mare, învățându-i pe copii tot ce ştiu şi ținându-le pasiunea pentru baschet aprinsă mereu.”- Copciag Andrei sportiv CSM Husi

 

 „Baschetul este pasiunea mea ,imi trăiesc viața prin baschet .Ma dedic acestui sport si imi îndrept atenția spre acesta deoarece simt ca ma caracterizează. Atunci când sunt in teren ma detașez de orice problema si încep sa interacționez cu coechipieri realizând o conexiune strânsă Am început sa ma joc baschet de la vârsta de 6 ani dar antrenamentele le-am început de la 11 ani In prezent am aproape 6 ani de baschet de performanța Doresc sa practic acest sport in continuare ,sper sa ajung intr-o echipa de divizie unde sa ma dedic cu întregul acestui sport”Barbu Razvan Emilian sportiv CSM Husi

 

 

 

 

” Am inceput sa practic acest sport in urma cu aproximativ 6 ani. Initial nu imi dadeam interesul, insa am ajuns la antrenamente unde am invatat ce este ambitia, spiritul de competitie, dar si emotiile si frica de esec. In primul rand baschetul pentru mine reprezinta atat relaxare cat si disciplina.

In al doilea rand apreciez foarte mult momentele in care imi creez singur ambitia . De cele mai multe ori e foarte important sa ai o persoana care sa iti dea sfaturi. Imi doresc sa duc la capat acesta pasiune, jucand la o echipa de nivel inalt. Parerea mea e ca pasiunea este cel mai bun job.”Genes Octavian sportiv CSM Husi

 

 

 

 

 DECLARATIE CEHAN MIHAI – presedinte/antrenor  CLUB SPORTIV MUNICIPAL HUSI : “ In primul rand tin sa felicit sportivii pentru aceasta performanta si nu in ultimul rand parintii pentru sustinere si personalul clubului pentru daruire si profesionalism ! Sa castigi locul I la cea mai prestigioasa competitie de acest gen din zona Moldovei , este o performanta deosebita a sportului husean ! Le urez succes in continuare , multa munca si daruire !”

 

 

Sursa: Husi pe surse


CSM Huși: educație prin sport la centrul Morinello din Huși

În ziua de vineri, 28 octombrie, CSM Huși, prin reprezentanții săi, a desfășurat o acțiune de promovare a sportului, împreună cu copiii de la Centrul Morinello. Pe terenul de sport al centrului, s-au desfășurat tot felul de jocuri sportive, exerciții legate de postura corectă a coloanei, gimnastică de bază, exerciții de specialitate, dar și exerciții de prevenire a accidentărilor. Toate acestea au avut loc sub îndrumarea instructorilor și antrenorilor specializați de la CSM Huși.

”Am avut parte de o activitate binevenită pentru copiii centrului de zi „Preasfânta Inima a lui Isus”, al Surorilor don Morinello, în cadrul căreia copiii au putut beneficia de o experiența inedita, prin bunîvoința domnilor antrenori. Această întalnire a permis copiilor să experimenteze o stare de bine atât fizic cât și emoțional. Ei au învățat despre beneficiile activității sportive dar și pașii pe care trebuie să îi facă înainte de activitatea propriu-zisă. Pe plan social, jocul a permis copiilor să interacționeze între ei și să lucreze în echipa. Am apreciat disponibilitatea și generozitatea antrenorilor și mulțumim pentru acest moment placut pentru toți. Sperăm să mai avem ocazia de a mai lua parte la astfel de activități.” a declarat Sora Maria Luisa, educator al centrului, pentru husipesurse.ro

cehan-1”Mă bucur de faptul că cei de la Centrul Morinello au acceptat propunerea noastră de a face periodic astfel de activități, deoarece noi, ca și club dorim să ne implicăm cât mai mult în viața sportivă a orașului Huși. Consider că la ora actuală sportul reprezintă una din problemele esențiale, dacă nu cea mai importantă, în ceea ce privește dezvoltarea atât pe partea fizică, cât și pe partea psihică a noilor generații. Dorim să încurajăm educația fizică în toate formele ei, mișcare (de exemplu: aerobic) și sport (exemplu: baschet, fotbal, volei, etc). Consider faptul că noi, cei care facem activități sportive la nivelul orașului Huși suntem datori să implementăm astfel de programe sau proiecte. În încheiere, doresc să subliniez faptul că sportul în sistem organizat înseamnă mai mult decât mișcare, înseamnă dezvoltarea personală individuală a fiecarui copil, mai concret, educație prin sport” a declarat Președintele CSM Huși, Mihai Cehan.

 

 

™ ™

e

½

– –

@

D

h

2

p

Ä

è

v

"

 

T

rsz_p_20161028_113331

Via: Husi pe surse


FELICITĂRI: Gest frumos de 8 martie din partea CSM Huși

Cu ocazia zilei de 8 martie, jucătorii de baschet de la Clubul Sportiv Municipal Huși au dorit să facă ziua mai bună doamnelor și domnișoarelor din orașul Huși.

Jucătorii de la CSM Huși, alături de antrenorii Clublui, au luat orașul la pas orașul și au făcut o surpriză plăcută doamnelor și domnișoarelor, oferindu-le flori de ziua lor. După încheierea orelor de curs, aceștia s-au adunat în parcul Cuza și de acolo au început drumul spre a pune un zâmbet pe fețele doamnelor și domnișoarelor.

cehan-1”Am vrut să oferim un călduros și sincer ”La mulți ani!” femeilor cu ocazia zilei de 8 martie, astfel, împreună cu o parte din sportivii de la Clubul Sportiv Municipal Huși am vrut să aducem un gram de bucurie în viața femeilor. Am vrea ca aceste acțiuni să le facem nu numai în zilele speciale, cum ar fi 1 martie sau 8 martie. Chiar dacă suntem un club sportiv, consider că este foarte important să ne implicăm în societate, mai ales în comunitatea locală din orașul nostru prin diverse activități nu numai sportive.” a declarat Mihai Cehan, președintele CSM Huși.

”La inițiativa domnului antrenor am considerat că ar fi un gest frumos, ca după orele de curs, să împărțim flori doamnelor și domnișoarelor din oraș.” a declarat Matei Țocu, jucător la CSM Huși

”Am încercat să facem și noi un gest frumos cât am reușit, cu ocazia zilei de 8 martie.” a declarat Emilian Barbu, jucător la CSM Huși

8martie-csm

8-martie-csm 8martie-csm-husi csm-flori flori-csm-husi

Via: Husi pe surse


FOTO: Cel mai MARE turneu de BASCHET din județ, Cupa Moldova, la HUȘI!

În perioada 6-7 februarie a avut loc prima ediție a Cupei Moldova din 2017 la baschet, competiție care se desfășoară în mai multe județe din țară sub egida Asociațiilor Județene de Baschet și a Federației Române de Baschet. Meciurile au avut parte de arbitraj a Federației Române de Baschet, au avut parte și de oficiali la masă (cei care țin foaia de joc, scorul, greșelile personale, etc.).

Au participat aproape 200 de copii, pe mai multe categorii de vârstă, începând de la 2000 până la 2006, fete și băieți, fiind cel mai mare turneu din județ. La competiție s-au prezentat CSM Huși, Soniks Bârlad, BC Stars Iași și Stomart Iași. Turneul s-a întins pe 2 zile, cu un efectiv de 16 meciuri, în fiecare zi de la ora 9:00 până la ora 16:00.

cehan-1”Au fost și înfrângeri și victorii, dar cu un plus foarte mare la capitolul experiență, iar pe viitor ne propunem să menținem nivelul competițional și de performanță și de ce nu, să-l depășim. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest turneu, în speță, Primăria Huși, prin punerea la dispoziție a sălii de sport și administratorilor sălii. De asemenea, aș mai dori să mulțumesc antrenorilor cluburilor care au binevoit să vină în Huși, oficialilor și nu în ultimul rând copiilor pentru dăruire și ambiție. Mulțumesc și părinților, împreună cu care facem posibilă această dezvoltare a copilului la nivel fizic și psihic.

Aceasta competiție a fost cea mai mare competiție de baschet din județ și suntem mândri că am reușit să ducem la bun sfârșit acest turneu. În viitorul apropiat imi propun ca impreuna cu colegii care desfășoară activitatea de baschet în județul nostru (Bârlad, Vaslui, Negrești) să punem bazele la Asociația Județeană de Baschet și să formăm campionate tip turneu în fiecare dintre orașele acestui județ începând cu anul școlar 2017-2018 sub egida instituțiilor abilitate, instituțiilor și federațiilor de profil.” a declarat președintele CSM Huși, Mihai Cehan.

Via: Husi pe surse